ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Δίπλα στη νέα γενιά!

Η ελληνική πολυεθνική υποστηρίζει ως Χορηγός την ομάδα Infinite Green Force και τον Ιάσονα Κοσμόπουλο.

Στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες νέων ανθρώπων να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, η ALUMIL είναι χορηγός της ομάδας Infinite Green Force που εκπροσωπεί τη χώρα μας στον παγκόσμιο μαθητικό διαγωνισμό τεχνολογίας F1 in Schools, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Σαουδική Αραβία, καθώς και του οδηγού Ιάσονα Κοσμόπουλου που αγωνίζεται στην κατηγορία Mini του WSK και του Ιταλικού Πρωταθλήματος, σε συνεργασία με τη Minardi Management.

Το F1 in Schools είναι ένας από τους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους μαθητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/μαθήτριες από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και φοιτητές/φοιτήτριες που δεν έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους.

Εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, το F1 in Schools είναι παράλληλα ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων STEM, που ενισχύει το ενδιαφέρον των μαθητών/μαθητριών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Μέσα από το πρόγραμμα, οι μαθητικές ομάδες μαθαίνουν να συνεργάζονται για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου F1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ.

Μέσα από τη συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού, οι μαθητές/μαθήτριες αναπτύσσουν δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων, τη διαχείριση έργων, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τη στρατηγική επικοινωνία, ανακαλύπτοντας στην πράξη όλα τα επαγγέλματα που συνθέτουν μια ομάδα F1.

Βαδίζοντας στα χνάρια της Infinite Racing από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης, της πρώτης ελληνικής ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools το 2016 στις ΗΠΑ, η Infinite Green Force, μια σύμπραξη των ομάδων Infinite Speed από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη και Cerberus SRT από το 3ο και το 4ο ΓΕΛ Σερρών, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στους Παγκόσμιους Τελικούς που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, με την υποστήριξη των διοργανωτών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος F1 και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA).

Στο ίδιο πνεύμα, η ALUMIL υποστηρίζει τον Ιάσονα Κοσμόπουλο, έναν νέο και ταλαντούχο οδηγό που έχει ήδη εντυπωσιάσει τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με τις οδηγικές ικανότητες και τις εξαιρετικές επιδόσεις του.

Μέσω των δύο χορηγιών, η ALUMIL είναι δίπλα σε νέους, χαρισματικούς ανθρώπους που αγωνίζονται να κατακτήσουν την κορυφή με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και «ψυχή», προάγοντας την αριστεία και καλλιεργώντας την κουλτούρα της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.