ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» το φθινόπωρο!

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι νέα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης αναμένεται να έρθουν το φθινόπωρο.

Για νέα προγράμματα τύπου «Εξοικονομώ» που θα έρθουν το φθινόπωρο και τα οποία θα στηρίζονται κατά κύριο λόγο στο σύστημα των βαθμοημερών, μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης στο energygame.gr. Στόχος είναι η διασφάλιση των επενδύσεων που θα γίνουν ώστε να είναι αποδοτικές και από περιβαλλοντικής και από οικονομικής πλευράς.

Σύμφωνα με τα λόγια του υπουργού, το πρόβλημα της Ελλάδας όσον αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας είναι ότι το κόστος της θέρμανσης είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, διότι έχει πιο ήπιες καιρικές συνθήκες σε ένα μεγάλο κομμάτι της. Αυτό κινδυνεύει να οδηγήσει σε επενδύσεις που ενδεχομένως θα αυξήσουν το ανθρακικό αποτύπωμα, αντί να το μειώσουν.

«Κινδυνεύουμε…», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Σκυλακάκης, «…να έχουμε κλιματικά αρνητικές επενδύσεις. Αν κάνουμε μια μεγάλη επένδυση για μόνωση μιας κατοικίας ή ενός καταστήματος σε μια θερμή περιοχή, αυτή προσθέτει CO2 κατά την υλοποίησή της, μέσω των εργασιών που θα γίνουν και των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν. Πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει μια διασφάλιση ότι το CO2 που προστίθεται άμεσα θα είναι μικρότερο σε σχέση με την εξοικονόμηση του CO2 σε βάθος χρόνου…».

Πιο στοχευμένα προγράμματα

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, τα νέα προγράμματα «Εξοικονομώ», που θα έρθουν μέσα στο φθινόπωρο, θα στηρίζονται πολύ περισσότερο στο σύστημα των βαθμοημερών, που διασφαλίζει ότι οι επενδύσεις που θα γίνουν θα είναι πιο αποδοτικές και από πλευράς κλιματικής απόδοσης και πραγματικής οικονομικής απόδοσης, διότι μία από τις μεγάλες δυσκολίες που υπήρχαν στα «Εξοικονομώ» είναι ότι δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση, γιατί η οικονομική απόδοση των σχετικών παρεμβάσεων στην Ελλάδα είναι πολύ λιγότερο ελκυστική απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Με τον κ. Σκυλακάκη να προσθέτει ότι «Γι’ αυτό και χρειάζονται οι βαθμοημέρες, που εισήχθησαν για πρώτη φορά στην ενεργειακή μας πραγματικότητα κατά την προηγούμενη θητεία μου στο υπουργείο Οικονομικών, όταν σχεδιάσαμε το επίδομα θέρμανσης με βάση τις βαθμοημέρες ανά γειτονιά».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.