ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμομονωτικοί αποστάτες: Γιατί προτιμώνται από τους απλούς αποστάτες

Ο αποστάτης SWISSPACER ΑDVANCE δύναται να προσφέρει μείωση του συντελεστή θερμοπερατότητας έως και 13%, σε σχέση με τους κοινούς αποστάτες.

Ένας αποστάτης μονωτικής υάλωσης -συναντάται συχνά και με την ονομασία πηχάκι– είναι μια μπάρα από πλαστικό, αλουμίνιο ή χάλυβα, που διαχωρίζει και στηρίζει τους υαλοπίνακες μια μονωτικής υάλωσης. Οι αποστάτες τοποθετούνται στις ακμές ανάμεσα στους υαλοπίνακες και μετά τη σφράγιση της υάλωσης δημιουργούν μια αεροστεγή κοιλότητα που συγκρατεί στο εσωτερικό της το αέριο πλήρωσης της μονωτικής υάλωσης.

Ο θερμομονωτικός αποστάτης SWISSPACER είναι κατασκευασμένος από ειδικό πλαστικό, με εξαιρετικά υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες. Ένα υψηλής τεχνολογίας «φράγμα» εξασφαλίζει ότι το αέριο πλήρωσης δεν μπορεί να διαφύγει από το διάκενο μεταξύ των υαλοπινάκων και ότι οι υδρατμοί από το εξωτερικό περιβάλλον δεν μπορούν να εισέλθουν. Με αυτό τον τρόπο η ποιότητα των παραθύρων διατηρείται μακροπρόθεσμα.

Μπορεί ο θερμομονωτικός αποστάτης να κάνει τη διαφορά στη θερμομονωτική ικανότητα των παραθύρων;

Σύμφωνα με μελέτες, σε μια μονοκατοικία χωρίς θερμομόνωση περίπου το 18% της θερμότητας χάνεται μέσω των παραθύρων. Με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και τις μειωμένες εκπομπές CO2 να γίνονται κορυφαίες προτεραιότητας τόσο για τον κατασκευαστικό κλάδο όσο και για τους ιδιοκτήτες σπιτιών, η αναζήτηση για ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα και τεχνολογίες εντείνεται.

Οι θερμομονωτικοί αποστάτες βελτιώνουν σημαντικά τη θερμομονωτική ικανότητα των σύγχρονων διπλών και τριπλών υαλώσεων. Χάρη στη χαμηλή θερμική τους αγωγιμότητα μειώνονται κατά πολύ οι απώλειες ενέργειας στις ακμές του υαλοπίνακα. Υπολογίζεται ότι μπορείτε να εξοικονομηθεί το 5% του κόστος θέρμανσης, απλώς χρησιμοποιώντας τους αποστάτες SWISSPACER στα παράθυρα ενός σπιτιού.

Επιπλέον, ο θερμομονωτικός αποστάτης εμποδίζει τις θερμογέφυρες στις ακμές του υαλοπίνακα. Τον χειμώνα διατηρεί το κρύο έξω και τη ζέστη μέσα, ενώ το καλοκαίρι η ζέστη δεν μπορεί να εισέλθει τόσο εύκολα και ο δροσερός αέρας στο εσωτερικό του δωματίου προστατεύεται καλά.

Πίνακας 1
Υλικό
W/m2K
Ξύλο
1,4 – 1,3
PVC
1,2
Ξύλο + Αλουμίνιο
1,4
Αλουμίνιο
Υάλωση Διπλή | Τριπλή
Αποστάτες Αλουμίνιο 0,082 | 0,089 0,076 | 0,078 0,094 | 0,100 0,110 | 0,120
Χάλυβας 0,053 | 0,054 0,051 | 0,050 0,059 | 0,060 0,068 | 0,064
SWS ADVANCE 0,039 | 0,037 0,039 | 0,037 0,042 | 0,040 0,047 | 0,042
SWS ULTIMATE 0,031 | 0,029 0,032 | 0,030 0,032 | 0,030 0,036 | 0,031
Διπλή υάλωση: 4-16-4 (Ug = 1,1 W/m2K) |  Τριπλή υάλωση: 4-12-4-12-4 (Ug = 0,7 W/m2K)
Πηγή: IFT Rosenheim WA=08/3

Το SWISSPACER, διατηρώντας τις ακμές του υαλοπίνακα θερμές, αποτρέπει τον σχηματισμό συμπυκνώσεων, οι οποίες διευκολύνουν την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικές δυσκολίες ή να επιδεινώσουν υπάρχοντα προβλήματα υγείας.

Όταν η τεχνολογία συνδυάζεται με την αισθητική

Ο θερμομονωτικός αποστάτης SWISSPACER διατίθεται σε μια ευρεία γκάμα 17 χρωμάτων. Επιπλέον, έχει ματ εμφάνιση χωρίς ενοχλητικές μεταλλικές αντανακλάσεις, δημιουργώντας ένα ελκυστικό φινίρισμα. Μπορείτε να επιλέξετε αποστάτη στο ίδιο χρώμα με αυτό του προφίλ παραθύρου για ένα ενιαίο αισθητικό αποτέλεσμα.

SWISSPACER: Πώς κάνει ο θερμομονωτικός αποστάτης της διαφορά στη θερμομόνωση του παραθύρου σε σχέση με τον τυπικό αποστάτη αλουμινίου

Οι θερμομονωτικοί αποστάτες SWISSPACER, συμβάλλουν στη μείωση του συντελεστή θερμοπερατότητας Uw, πολύ πιο οικονομικά σε σχέση με την αντικατάσταση του πλαισίου ή του υαλοπίνακα. Όπως, φαίνεται και στον πίνακα 2, ο αποστάτης SWISSPACER ΑDVANCE, κατασκευασμένος από μονωτικά υλικά χαμηλής θερμικής αγωγιμότητας, μπορεί να προσφέρει μείωση του συντελεστή θερμοπερατότητας έως και 13%, σε σχέση με τους κοινούς αποστάτες αλουμινίου.

Έτσι, το παράθυρο με αποστάτη SWISSPACER ADVANCE μειώνει τις θερμογέφυρες, κάτι που οδηγεί παράλληλα σε εξοικονόμηση ενέργειας.

Πίνακας 2
Δίφυλλο Παράθυρο Αλουμινίου διαστάσεων 1,40×2,20 μ.
Διπλή υάλωση
Χαρακτηριστικά Παραθύρου
Uf=2,8 W/m2K
Ug=1,0 W/m2K
Αποστάτης αλουμινίου Θερμομονωτικός Αποστάτης SWISSPACER ADVANCE
Συντελεστής γραμμικής θερμοπερατότητας αποστάτη Ψg (W/mK) 0,110 0,047
Συντελεστής θερμοπερατότητας παραθύρου Uw (W/m2K) 1,89 1,68
Της Ευφροσύνης Τσίβου

Της Ευφροσύνης Τσίβου

Πολιτικός Μηχανικός Ilicon

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.