ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Αύξηση πωλήσεων 38% το α’ 5μηνο στην ελληνική αγορά!

Εξαιρετικά βελτιωμένα εμφανίζονται τα αποτελέσματα πωλήσεων της ελληνικής αγοράς στο α’ πεντάμηνο του 2024, με την EUROPA να καταγράφει σημαντικά ποσοστά αύξησης οριακά κάτω από το 40%!

Η εταιρεία EUROPA κατέγραψε μία πολύ καλή οικονομική χρονιά το 2023 τηρουμένων των γενικών αναλογιών σε επίπεδο επιδόσεων κλάδου, ενώ ακόμη καλύτερο φαίνεται να διαγράφεται το πρώτο μισό του 2024 για την καταξιωμένη διέλαση που κλείνει φέτος 50 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Η αύξηση των πωλήσεων αρχιτεκτονικού προφίλ της εταιρείας έφτασε στο 4,6% το 2023 σε σχέση με το 2022, ενώ η αύξηση των συνολικών πωλήσεων στο 7,83%. Ποσοστό πολύ υψηλό με βάση τις εκτιμήσεις για το σύνολο της αγοράς.

Εξαιρετικά βελτιωμένα εμφανίζονται τα αποτελέσματα πωλήσεων της ελληνικής αγοράς στο α’ πεντάμηνο του 2024, με την εταιρεία να καταγράφει σημαντικά ποσοστά αύξησης που άγγιξαν το 38%, σε σχέση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς.

Διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων

Συνακόλουθα, το εγχώριο δίκτυο πωλήσεων της εταιρείας συνεχίζει να διευρύνεται. Η EUROPA έχει καταφέρει να προσθέσει περισσότερους από 100 νέους συνεργάτες στο δίκτυό της, με στόχο την περαιτέρω ποιοτική βελτίωση των μεγεθών της και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να μετακινήσει τους συνεργάτες στα νέα της συστήματα.

Η μετακίνηση από τα παλιά στα νέα συστήματα αυξήθηκε το 2023 από 37,9% σε 44,6% στο σύνολο πωλήσεων αρχιτεκτονικού προφίλ. Αντίστοιχη, ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε και στα 11 εμπορικά καταστήματα της εταιρείας (Υποκαταστήματα EUROPA), τα οποία παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων κατά 32,1%.

Μεγάλη δυναμική και στο βιομηχανικό προφίλ

Η EUROPA καταγράφει σημαντικά αυξημένα μεγέθη και στον χώρο του βιομηχανικού προφίλ, καθώς φαίνεται να αποτελεί στρατηγική επιλογή η δυναμική ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο βιομηχανικού προφίλ το 2023 έλαβε χώρα αύξηση 453% σε σχέση με το 2022. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ποσοστό εξαιρετικά μεγάλης σημασίας που δείχνει και τη δυναμική αυτής της κατηγορίας προϊόντων για την εταιρεία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.