ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Στις πιο βιώσιμες & αειφόρες επιχειρήσεις της Ελλάδας για 4η χρονιά!

Η ALUMIL για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται στη λίστα με τις “The Most Sustainable Companies in Greece 2024”, ως μία από τις 50 ηγέτιδες ελληνικές επιχειρήσεις στον χώρο της βιωσιμότητας και της αειφορίας.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ALUMIL βρίσκεται στη λίστα με τις “The Most Sustainable Companies in Greece 2024”, ως μία από τις 50 ηγέτιδες ελληνικές επιχειρήσεις που δημιουργούν τη Χάρτα της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας.

Το QualityNet Foundation ανακοίνωσε τον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης –“The ESG Index in Greece”– σύμφωνα με τον οποίο καθορίζονται οι 50 ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν στον τομέα της βιωσιμότητας. Η ένταξη επιχειρήσεων στη λίστα των “The Most Sustainable Companies in Greece” αποτελεί την ανώτατη διάκριση Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Η λίστα των “The 50 Most Sustainable Companies in Greece 2024” διαμορφώνεται με βάση την αξιολόγηση των επιδόσεων ενός οργανισμού ως προς τα ESG κριτήρια (Περιβάλλον-Κοινωνία-Διακυβέρνηση), καλύπτοντας την ολιστική προσέγγιση που έχει μια εταιρεία ως προς την αντιμετώπιση των θεμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της υπεύθυνης λειτουργίας της.

Από τις πρωτοβουλίες της ALUMIL ξεχωρίζει η δημιουργία του Loop 60. Το Loop 60 είναι το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, το οποίο παράγεται από 60% ανακυκλωμένο υλικό. H εισαγωγή του καινοτόμου Loop 60 στην αγορά προάγει την αειφόρο χρήση των πόρων και συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Κατά την ευχαριστήρια ομιλία του για τη διάκριση, ο Sustainability Manager του Ομίλου, Γεώργιος Φυτιάνος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε με την ίδια δέσμευση και ενθουσιασμό να επιδιώκουμε συνεχώς την αριστεία στη βιωσιμότητα και να καινοτομούμε με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στην κοινωνία».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.