ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

METALSKIN: Οι κορυφαίες λύσεις της στον «Πύργο του Πειραιά»

Το πιο εμβληματικό κτίριο του Πειραιά επανασυστήνεται και επίσημα πλέον στη ζωή της πόλης! Οι κορυφαίες λύσεις σε πλέγματα αλουμινίου της METALSKIN έδωσαν ξεχωριστό χαρακτήρα τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους του εμβληματικού κτιρίου.

Κομβικό ρόλο σε ένα ακόμα εμβληματικό έργο έπαιξε η METALSKIN, καθώς πραγματοποίησε με επιτυχία την κατασκευή και τοποθέτηση αρχιτεκτονικών πλεγμάτων αλουμινίου στην πρόσοψη του «Πύργου Πειραιά» καθώς και σε πολλά ακόμα σημεία του κτιρίου.

Η METALSKIN, ως κορυφαίος και καινοτόμος κατασκευαστής αρχιτεκτονικών πλεγμάτων αλουμινίου, έδωσε για ακόμα μία φορά το «παρών» σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά και συμβολικής σημασίας έργο, καθώς ο «Πύργος του Πειραιά» αποτελεί τοπόσημο για ολόκληρη τη χώρα.

Στην πρόσοψη του εντυπωσιακού κτιρίου, ενσωματώθηκαν με επιτυχία τα αρχιτεκτονικά πλέγματα της METALSKIN, πληρώντας όλες τις υψηλές προδιαγραφές που είχαν τεθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία και τα αρχιτεκτονικά γραφεία, προσδίδοντας έτσι μία ακόμα πιο σύγχρονη όψη στο έργο.

Η METALSKIN επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά την αξιοπιστία και την τεχνογνωσία που διαθέτει, δεδομένου ότι ανέλαβε και έφερε εις πέρας ένα έργο με εξαιρετικά απαιτητικές προδιαγραφές και σύνθετες απαιτήσεις. Τα αρχιτεκτονικά πλέγματα εκτός από την εξωτερική όψη έντυσαν και τις οροφές στο εσωτερικό του κτιρίου, προσδίδοντας έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο design των χώρων.

Ο «Πύργος του Πειραιά» μπορεί να εντυπωσιάζει με το μέγεθός του, όμως, είναι ένα έργο στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Προς αυτή την κατεύθυνση βοήθησε και η METALSKIN, καλύπτοντας με τα αρχιτεκτονικά της συστήματα, «αφανή» σημεία, δημιουργώντας ακόμα και εκεί σύγχρονες όψεις και επισκέψιμους χώρους.

Ο «Πύργος του Πειραιά» ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1972, όμως παρέμεινε για αρκετά χρόνια ημιτελής και αναξιοποίητος. Στις 6 Ιουλίου του 2020, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, η Piraeus Tower Α.Ε., κοινοπραξία της DIMAND με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Prodea Investments, υπέγραψαν 99ετή σύμβαση παραχώρησης με τον Δήμο Πειραιά, για την αξιοποίηση, εκμετάλλευση και διαχείριση του ακινήτου.

Το ψηλότερο κτίριο του Πειραιά και δεύτερο ψηλότερο της χώρας, εκτείνεται σε 34.600 τ.μ. και στοχεύει σε LEED Platinum, την υψηλότερη βαθμίδα του παγκοσμίως αναγνωρισμένου συστήματος αξιολόγησης αειφόρων κτιρίων. Επιπρόσθετα, διεκδικεί ακόμα μία διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση που αφορά στην υγεία, στην ευεξία και στην παραγωγικότητα των χρηστών του κτιρίου, την πιστοποίηση WELL.

Κάθε όροφός του είναι σχεδιασμένος ώστε να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, είναι πλήρως βιοκλιματικός και λειτουργεί με «έξυπνα» συστήματα. Με την εκ βάθρων ανακαίνισή του, ο «Πύργος Πειραιά» ή “Piraeus Tower” πλέον, περνάει στην ιστορία ως ο πρώτος «πράσινος» και ψηφιακός ουρανοξύστης της Ελλάδας.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο, με μία φαντασμαγορική τελετή στην οποία παρευρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες. Το πιο εμβληματικό κτίριο του Πειραιά επανασυστήνεται και επίσημα, πλέον, στη ζωή της πόλης!

Φωτογραφίες: Νίκος Δανιηλίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.