ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΟΒΑΣ: Ένα πλούσιο & εποικοδομητικό τριήμερο!

Άρτιο οργανωτικά και με μεγάλη προσέλευση, το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ έκλεισε τις τριήμερες διεργασίες του με επιτυχία και άπαντες ευχαριστημένους.

Με επιτυχία έκλεισε τις διεργασίες του το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ που πραγματοποιήθηκε στο Grecotel Larissa Imperial της Λάρισας. Στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας για τρεις μέρες χτύπησε δυνατά η καρδιά του κλάδου που για μία ακόμη φορά έδειξε τη δυναμική του.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στους χώρους του 9ου Συνεδρίου τόσο στη συνεδριακή αίθουσα όσο και στον χώρο της έκθεσης των χορηγών σε ένα πλούσιο τριήμερο γεμάτο γνώση, εποικοδομητικές συζητήσεις και νέες συνεργασίες.

Κατασκευαστές, στελέχη της βιομηχανίας αλουμινίου, λοιποί επαγγελματίες του κλάδου, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, φορείς και σωματεία από όλη την Ελλάδα, έδωσαν δυναμικό «παρών», αναδεικνύοντας τη σημασία που έχουν γενικότερα για τον κλάδο τέτοιου είδους δρώμενα που συνεισφέρουν στη σύσφιξη σχέσεων και την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών.

Από αριστερά: Ρούλα Κωτούδη, KPR Consulting, Χρήστος Γκαραγκούνης, Προέδρος του Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών & Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Τρικάλων, Αντώνιος Αμανιός, Business Consultant Architectural Aluminium Academy και Δρ. Ρουσέτος Λειβαδάρος, Επιστημονικός Σύμβουλος ΠΟΒΑΣ

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με κεντρική θεματολογία την «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ», όπου καταρτισμένα πρόσωπα του κλάδου ανέλυσαν ενδελεχώς το κεντρικό θέμα. Από την ανάλυση των αναγκών των κατασκευαστικών επιχειρήσεων από τον Αντώνιο Αμανιό της Architectural Aluminium Academy μέχρι την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της χρήσης εξωφύλλων της Γεν. Δ/ντριας της EXTRAPLASTICA, Εύης Χασιαλή, η μέρα κάλυψε ένα μεγάλο εύρος ζητημάτων και όλοι έφυγαν σοφότεροι από τη συνεδριακή αίθουσα που γέμισε ασφυκτικά.

Από αριστερά: Δημήτρης Γιακούλας, Επιστημονικός Συνεργάτης ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Μάνος Τσουράκης, Ταμίας Συλλόγου Μεταλλοτεχνουργών Λάρισας και Περιχώρων, Δημήτρης Κατσαντώνης, Γεν. Δ/ντής Tothepoint και Εύη Χασιαλή, Γεν. Δ/ντρια EXTRAPLASTICA

Η δεύτερη μέρα χωρίστηκε στον πρωινό κύκλο, ο οποίος είχε δύο ενότητες. Η πρώτη θεματική ενότητα αφορούσε στις «ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ», ενώ η δεύτερη τα «ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ».

Από αριστερά: Χρήστος Παπαευθυμίου, Γεν. Γραμματέας ΠΟΒΑΣ, Γεώργιος Μεντζελόπουλος, Πρόεδρος ΕΕΑ, Γιάννης Καντώνιας, Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος COSMOS ALUMINIUM και Θεόφιλος Παγιάτης, Πρόεδρος ΠΟΒΑΣ

Όσον αφορά στην πρώτη θεματική ενότητα, αυτή ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλου Παγιάτη. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, Γιώργος Μεντζελόπουλος, επικεντρώθηκε στις προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον για τον κλάδο, ενώ ο Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της COSMOS ALUMINIUM, Γιάννης Καντώνιας μίλησε για τη σημασία των συνεργειών και την κουλτούρα συνεργασίας που πρέπει σταδιακά να αρχίσει να γίνεται μέρος της κουλτούρας του κλάδου.

Από αριστερά: Κώστας Κυριακίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Κατασκευαστών Ν. Κοζάνης, Μαρία Παπαθεοφάνους, Εμπορική Δ/ντρια Τομέας Πουδρών AkzoNobel, Νίκος Βλαχάκης, Γεν. Δ/ντής ΝΕΟΚΕΜ, Άκης Βαλαλής, Γεν. Δ/ντής i-BUILD / Ariston Glass, Φίλιππος Δομαζινάκης, R&D Manager ALUMIL και Ευαγγελία Τσιούρβα, Τμήμα Έρευνας & Τεχνικής Υποστήριξης EXALCO

Η δεύτερη θεματική ενότητα ξεκίνησε με την τοποθέτηση της Eυαγγελίας Τσιούρβα από το Τμήμα Έρευνας & Τεχνικής Υποστήριξης της EXALCO για τις ιδιαιτερότητες του ξενοδοχειακού κλάδου. Στη συνέχεια, ο R&D Manager της ALUMIL, Φίλιππος Δομαζινάκης ανέλυσε ένα σημαντικό ζήτημα της εποχής μας που έχει να κάνει με τις απαιτήσεις των πυράντοχων προϊόντων, ενώ ο Γεν. Δ/ντής της NEOKEM, Νίκος Βλαχάκης και η Εμπορική Δ/ντρια στις Πούδρες Βαφής της AkzoNobel, Μαρία Παπαθεοφάνους ανέλυσαν αφενός πως τα σύγχρονα χρώματα πούδρας βελτιώνουν την αισθητική και την αντοχή ενός κτιρίου ο πρώτος και αφετέρου, η δεύτερη, τις σύγχρονες τάσεις στα αρχιτεκτονικά χρώματα πούδρας.

Από αριστερά: Ελευθέριος Πλαστάρας, Β’ Αντιπρόεδρος ΠΟΒΑΣ, Αθανάσιος Χατζής, Sales Manager ETEM, Ανέστης Τάρλας, Δ/ντής Πωλήσεων Ελλάδας EUROPA, Σοφία Αντωνιάδου, Marketing Manager ELVIAL και Γιάννης Δασκαλόπουλος, Γεν. Δ/ντής TEHNi

Στο πρώτο μέρος του απογευματινού κύκλου, οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στη αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας με το βλέμμα στο μέλλον. Ο Sales Manager της ETEM, Αθανάσιος Χατζής μίλησε για την καθημερινότητα του κατασκευαστικού κύκλου, καθώς και τις προκλήσεις και ευκαιρίες. Στη συνέχεια, ο Δ/ντής Πωλήσεων Ελλάδας της EUROPA, Ανέστης Τάρλας τόνισε τη σημασία της υποστήριξης μετά την πώληση, ενώ η Marketing Manager της ELVIAL, Σοφία Αντωνιάδου ανέλυσε τη σημασία του digital marketing για τα κατασκευαστικά αλουμινίου. Το πρώτο μέρος του απογευματινού κύκλου έκλεισε με την τοποθέτηση του Γεν. /Δντή της TEHNi – ΠΑΝΤΕΛΟΣ, Γιάννη Δασκαλόπουλου, ο οποίος μίλησε για την προετοιμασία της επόμενης γενιάς καταναλωτών.

Το δεύτερο μέρος του απογευματινού κύκλου επικεντρώθηκε στις ευρωπαϊκές πολιτικές και την πράσινη επιχειρηματικότητα, με άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Από αριστερά: Στέλιος Λαμπρακόπουλος, Επιστημονικός Σύμβουλος ΠΟΒΑΣ, Έλλη Γκανάκου, Γεν. Δ/ντρια ΕΕΑ-ΑΜΚΕ, Γεώργιος Ζαμπός, Δ/ντής Β. Ελλάδος TÜV Austria Hellas και Γεώργιος Αντύπας, Δ/ντής ΕΣΚ Περάματος

Η τρίτη μέρα, το πρωινό της Κυριακής αφορούσε στην κατάρτιση και την πιστοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, όπου μεταξύ άλλων η Γεν. Δ/ντρια της EEA-ΑΜΚΕ, Έλλη Γκανάκου ανέλυσε τη σημασία της πιστοποίησης των δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του κλάδου. Ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την εκπαίδευση, όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι των διάφορων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που τρέχουν εταιρείες του κλάδου, ενώ στη συνέχεια είχαμε μία σειρά από τοποθετήσεις των κατασκευαστών.

Στιγμιότυπο από το στρογγυλό τραπέζι με θέμα την εκπαίδευση

Εν κατακλείδι, το 9ο Συνέδριο Κατασκευαστών αποτέλεσε μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τους ανθρώπους του κλάδου να έρθουν κοντύτερα, να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς και να θέσουν τις βάσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί ο κλάδος στο μέλλον. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, η αίθουσα που φιλοξένησε τις ομιλίες -με βάση την τελική προσέλευση- αποδείχτηκε εκ των υστέρων μάλλον μικρή και η οργάνωση από τις εταιρείες profilmedia & PROFILGROUP άριστη. Ραντεβού στο επόμενο συνέδριο που θα έχει και επετειακό χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.