ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Τα συστήματά της στο εντυπωσιακό κτίριο γραφείων “The Element”

Το “The Element” συνδυάζει την κομψότητα μέσω της λιτότητας και τις υψηλές επιδόσεις μέσω της υιοθέτησης πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης.

Ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων οφείλει να ξεχωρίζει για την αισθητική του και να ακολουθεί τις αξίες της αειφόρου δόμησης. Το “The Element”, στο Μαρούσι, στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία της Google και της Elpedison, καταφέρνει και τα δύο, συνδυάζοντας την κομψότητα μέσω της λιτότητας και τις υψηλές επιδόσεις μέσω της υιοθέτησης πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης. Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι η αρχιτέκτονας Ρένα Σακελλαρίδου (RS SPARCH).

Οργανικό στοιχείο της σχεδίασης αποτελούν οι κατακόρυφες περσίδες, που παρέχουν σκίαση και ενισχύουν την αίσθηση της κίνησης. Στις όψεις του κτιρίου χρησιμοποιήθηκε εμφανές λευκό τσιμέντο, ενώ επιλέχθηκε η εγκατάσταση του προηγμένου συστήματος υαλοπετασμά- των SMARTIA M50 της ALUMIL, που χαρακτηρίζεται από το minimal design του και την υψηλή του ενεργειακή απόδοση.

Ακόμη, εγκαταστάθηκε το ανοιγόμενο σύστημα SMARTIA S67 PHOS, που παρέχει υψηλούς συντελεστές θερμομόνωσης, αεροπερατότητας, υδατοστεγάνωσης και αντοχής σε ανεμοπίεση, ενώ σημείο-κλειδί των επιδόσεών του είναι η στεγάνωση τριών επιπέδων με ελαστικά EPDM, καθώς και η πιστοποιημένη ηχομεί- ωση 45dB. Τέλος, εγκαταστάθηκε το σύστημα πορτών εισόδου SMARTIA MD67, που προσφέρει λειτουργικότητα και κατασκευαστική ευελιξία, πληρώντας τις υψηλές απαιτήσεις του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “The Element” έχει επιτύχει ενεργειακή κλάση Α+, έχει λάβει πιστοποίηση Platinum LEED (LEED for Core and Shell) και έχει υιοθετήσει όλες τις τεχνολογίες για διασφάλιση χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, συνιστώντας όχι μόνο ένα κτίριο γραφείων υψηλού επιπέδου αλλά και μια κατασκευή που δημιουργήθηκε με έμφαση στις αρχές της βιωσιμότητας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.