ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ift ROSENHEIM: Διοργανώνει συνέδριο Παραθύρων & Πετασμάτων από 9 έως 10 Οκτωβρίου 2024

Το Συνέδριο Παραθύρων & Πετασμάτων του ift έχει στόχο να «φιλτράρει» και να αναδείξει τις πληροφορίες και πτυχές που είναι σημαντικές για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον κλάδο των παραθύρων και των προσόψεων.

Η μεταστροφή της οικονομίας προς μεγαλύτερη βιωσιμότητα και κλιματική ανθεκτικότητα προσφέρει νέες ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε ως κατασκευαστικός κλάδος, ακόμη και αν οι πιο πρόσφατες κρίσεις μπορεί να φαίνονται πιο επείγουσες.

Το έργο αυτό είναι πολύ πιο εκτενές και πολύπλοκο από ό,τι γνωρίζουμε από την εφαρμογή της σήμανσης CE (BauPVO) – και αυτό έχει ήδη διαρκέσει μερικά χρόνια. Γι’ αυτόν το λόγο το σύνθημα του φετινού Συνεδρίου Παραθύρων & Πετασμάτων του ift ROSENHEIM είναι «Βιωσιμότητα στο μέλλον».

Ο δ/ντής του ift, Prof. Jörn P. Lass, θα αναφερθεί συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να προετοιμαστούν βέλτιστα γι’ αυτές τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν τις επιταγές της «Οδηγίας της ΕΕ για τις πράσινες απαιτήσεις» και την ταξινομία.

Ο Marcel Dresse (B+L Marktdaten) θα αποκαλύψει το δυναμικό της αγοράς που προσφέρουν η βιωσιμότητα και η κλιματική ανθεκτικότητα και ο Christoph Seehauser (ift) θα παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα του συστήματος αξιολόγησης “climate.proof.build” για τους κατασκευαστές.

Power-Workshop για κατασκευαστές παραθύρων

Το Power-Workshop για κατασκευαστές παραθύρων το απόγευμα της Τρίτης (8 Οκτωβρίου 2024) προσφέρει πολύτιμες πρακτικές συμβουλές με μία επικαιροποίηση του οδηγού εγκατάστασης, ο οποίος περιέχει πλήθος πληροφοριών σχετικά με την απαιτητική εγκατάσταση στοιχείων από το δάπεδο μέχρι την οροφή και την προστασία από πτώσεις, καθώς και την εγκατάσταση σε ξύλινα κτίρια.

Θα υπάρξουν επίσης συγκεκριμένες συστάσεις για το νομικά συμβατό χειρισμό των διαφόρων ευρωπαϊκών και εθνικών διαδικασιών επαλήθευσης, τον σωστό σχεδιασμό και την εκτέλεση της σκίασης στο πλαίσιο των αυξανόμενων καυσώνων και τις ενδιαφέρουσες πρόσθετες επιχειρήσεις που είναι δυνατές με τη συντήρηση και τον καθαρισμό των παραθύρων PVC-U.

Ο Dr. Norbert Gebbeken (Πανεπιστήμιο των Ομοσπονδιακών Ενόπλων Δυνάμεων) θα παρουσιάσει τις προκλήσεις που θέτει η πρόληψη καταστροφών για τα κτίρια. Θα υπάρξουν επίσης και άλλες ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις σχετικά με την τυποποίηση και την κατασκευαστική πρακτική, για παράδειγμα σχετικά με τη διαστασιολόγηση του γυαλιού σύμφωνα με το DIN 18008, τη νέα έκδοση του DIN 18040 (προσβασιμότητα), του νέου οδηγού συναρμολόγησης RAL, τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού για τα δομικά προϊόντα (BauPVO) ή τι πρέπει να επιτύχουν τα ανθεκτικά στα βανδαλιστικά φαινόμενα δομικά στοιχεία.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων θα ολοκληρωθεί με τη δημοφιλή βαυαρική εορταστική βραδιά της Τετάρτης με συζητήσεις, φαγητό και μουσική.

Το πλήρες πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες εγγραφής βρίσκονται στη διεύθυνση www.fenstertage.de.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.