ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Παρούσα στη «Συμμαχία για το περιβάλλον» του Δήμου Αθήνας

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Σχεδίου Δράσης του Δήμου Αθήνας που συμμετείχε και η ΠΟΒΑΣ, αποφασίστηκε η συστράτευση δυνάμεων για την ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών γύρω από την «πράσινη ατζέντα».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κλιματικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Οικονομίας του Δήμου Αθηναίων, Νίκος Χρυσόγελος παρουσίασε το Σχέδιο Δράσης και το Επενδυτικό Σχέδιο για την Κλιματική Ουδετερότητα της Αθήνας μέχρι το 2030, στους εκπροσώπους των μικρών επιχειρήσεων, στην έδρα της ΓΣΕΒΕΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφύτευσης υπό την ευθύνη των επιχειρήσεων, στη βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων, ιδίως αυτών που σχετίζονται με επαγγελματική δραστηριότητα και οργάνωση μιας μεγάλης κοινής καμπάνιας από το φθινόπωρο.

Επιπροσθέτως εστίασε στην επανεκπαίδευση των εμπλεκόμενων επαγγελματιών στα πεδία της ενεργειακής αναβάθμισης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και στην ενσωμάτωση της διάστασης της κυκλικής οικονομίας στον σχετικό δημόσιο διάλογο και σχεδιασμό.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, καθώς και εκπρόσωποι κλαδικών Ομοσπονδιών στη μεταποίηση και στις υπηρεσίες.

Η ΠΟΒΑΣ έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση δια του Προέδρου της, Θεόφιλου Παγιάτη, εκφράζοντας τις δικές της απόψεις γύρω από τα θέματα που αφορούν το ενεργοβόρο κτιριακό απόθεμα και την ενεργειακή αναβάθμισή του, καθώς και την αναζήτηση πόρων από προγράμματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αποτελεσματικά.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε η συστράτευση δυνάμεων για την ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών γύρω από την «πράσινη ατζέντα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.