ΕΤΕΜ: Με δυναμική παρουσία εντυπωσίασε στο The Architect Show
Η ιστορικότερη εταιρεία διέλασης ΕΤΕΜ, παρουσίασε την εξέλιξη του κλάδου με τομές, από το 1970 έως και σήμερα, ενώ παράλληλα δημιούργησε και μια εικαστική παρουσίαση από υλικά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και αναβαθμίστηκαν σε τέχνη, για την ενότητα του event «Αν οι τοίχοι μπορούσαν να μιλήσουν».
Στο μοναδικό διήμερο event The Architect Show (tAS) που πραγματοποιήθηκε στο METROPOLITAN EXPO και απευθύνεται σε επαγγελματίες της αρχιτεκτονικής και του design, βρέθηκε η ΕΤΕΜ. Στην είσοδο της έκθεσης, υπήρχε η ενότητα “If the Walls Could Speak – Αν οι τοίχοι μπορούσαν να μιλήσουν”, όπου υπολείμματα υλικών, τα οποία υπάρχουν ήδη στο περιβάλλον, αναβαθμίστηκαν σε τέχνη.
Σε αυτή τη λογική, κατασκευάστηκε ένας τοίχος ύψους 3 μ., με μια εικαστική παρουσίαση τομών από συστήματα της ΕΤΕΜ, με την υποστήριξη της Inoxal by ETEM.
Δίπλα από το δωμάτιο των τοίχων υπήρχαν βάθρα, στα οποία παρουσιάστηκε, από την ιστορικότερη εταιρεία διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα, την ΕΤΕΜ, η εξέλιξη του κλάδου, ανά δεκαετία, από το 1970 έως και σήμερα. Ξεκινώντας ο επισκέπτης έβλεπε την τομή του συστήματος ΑΤ, 1970 – 1980, τις πρώτες σειρές αλουμινίου στην ελληνική αγορά οπού ξεκίνησαν να διατίθενται ανοδιωμένες και η στεγανοποίησή τους επιτυγχανόταν με βουρτσάκια.
Στη συνέχεια, για τη δεκαετία 1980 – 1990, συναντούσε το σύστημα Ε2300, το πρώτο συμβατικό ανοιγόμενο σύστημα στην ελληνική αγορά, με σφράγιση ελαστικών. Στο τρίτο βάθρο, υπήρχε το σύστημα Ε3000, 1990 – 2000, το πρώτο συρόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή και δυνατότητα ανύψωσης φύλλου με μηχανισμό.
Για τη δεκαετία 2000 – 2010, στο βάθρο ήταν το ανοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή και ανισοπαχείς διατομές, Ε45, το οποίο διαθέτει πολυαμίδια ειδικού σχεδιασμού για την επίτευξη των μέγιστων επιδόσεων θερμομόνωσης. Σύστημα που μέχρι και σήμερα είναι best seller της εταιρείας στην κατηγορία του.
Και τέλος, φτάνοντας στο σήμερα και στις ανάγκες για κτίρια με μηδενικές εκπομπές C02, ο επισκέπτης συναντούσε το EW90, ένα ανοιγόμενο σύστημα υψηλών επιδόσεων, με ελαστικά πολλαπλών θαλάμων και δυνατότητα χρήσης ένθετων μπαρών θερμομόνωσης και πολυαμιδίων Low λ (χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας).
Αφού οι επισκέπτες ολοκλήρωναν την περιήγησή τους στον εκθεσιακό χώρο, μπορούσαν να επισκεφθούν το περίπτερο της ΕΤΕΜ, που βρισκόταν στο Cluster I, Booth 08 και να ενημερωθούν για τη νέα minimal λύση ES64 LESS FRAME 2.0, που ενσωματώνεται αρμονικά στα δομικά στοιχεία του κτιρίου, προσφέροντας τον απόλυτο συνδυασμό αισθητικής και λειτουργικότητας. Το ES64 δεν περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένες τυπολογίες συρομένων, αλλά υποστηρίζει πλήρεις λύσεις για κάθε έργο.