ALUMIL: Πιστοποίηση των κουφωμάτων των συνεργατών της στο εργαστήριο της CFT
Η CFT είναι μία καινοτόμος εταιρεία που εξειδικεύεται στην έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων από ανθρακονήματα και άλλα σύνθετα υλικά, με σκοπό χρησιμοποιηθούν σε διάφορες απαιτητικές εφαρμογές του κατασκευαστικού και του βιομηχανικού τομέα.
Επιπλέον, μέσα από τη στενή συνεργασία που διατηρεί με την ALUMIL και με όραμα την προαγωγή προϊόντων που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους, προχώρησε, σε συνεργασία με το γερμανικό ινστιτούτο ift Rosenheim, στη δημιουργία ενός σύγχρονου εργαστηρίου πιστοποιήσεων για κουφώματα αλουμινίου.
Η CFT, με τη χρήση θαλάμων και προγραμμάτων μέτρησης του ift Rosenheim, είναι σε θέση να μετρήσει και να πιστοποιήσει υπάρχοντα και νέα συστήματα αλουμινίου για τις ακόλουθες επιδόσεις:
- Υδατοστεγανότητα – EN 1027
- Ανεμοπερατότητα – EN 1026
- Αντίσταση στην ανεμοπίεση – EN 12211
- Αντίσταση σε διαρρήξεις – EN 1627:2011
- Κρούση από μαλακό και βαρύ σώμα – EN 13049
- Δυνάμεις λειτουργίας – EN 12046-1:2003 & EN 12046-2:2003
- Προσδιορισμός αντίστασης σε κατακόρυφο φορτίο – EN 14608:2004-06
- Προσδιορισμός αντίστασης σε στατική στρέψη – EN 14609:2004-06
- Προδιαγραφές εξαρτημάτων και μέθοδοι δοκιμών για παράθυρα και μπαλκονόπορτες – EN 13126-8:2006-02
- Ηχομόνωση – EN 717 (προσεχώς)
Ως αποτέλεσμα, η συνεργασία της εταιρείας CFT και του γερμανικού Ινστιτούτου παρέχει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της ALUMIL να πιστοποιούν τις επιδόσεις των κουφωμάτων τους με την επίσημη σφραγίδα του ift Rosenheim.
Η CFT βασικός χορηγός του ΑΠΘ στη 83η ΔΕΘ, με καινοτομίες που ξεχωρίζουν
Η CFT ήταν ο βασικός χορηγός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχε το Πανεπιστήμιο με δικό του εκθεσιακό χώρο στο περίπτερο 14, stand 25. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τρία από τα συνολικά έξι καινοτόμα εκθέματα που παρουσιάστηκαν στο stand του ΑΠΘ, ενσωματώνουν τεχνογνωσία της CFT.
Μεταξύ των ομολογουμένως εντυπωσιακών εκθεμάτων που παρουσιάστηκαν, ξεχωρίζει το μη-επανδρωμένο αερόχημα (UAV) – DELAER RX-3. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε το πρότυπο, mock-up, του DELAER RX-3 σε κλίμακα 1:1, το οποίο κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της CFT. Αυτό το υψηλής τεχνολογίας μη-επανδρωμένο αερόχημα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως 250 km/h και να φέρει ωφέλιμο φορτίο 50 κιλά, επιδόσεις εξαιρετικές στην κατηγορία του.
Το αερόχημα αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών (ΕΜΡΣ) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Βάσει σχεδιασμού μπορεί να αποτελέσει μία εναέρια πλατφόρμα πολλαπλών ρόλων και πολιτικής προστασίας, δεδομένης της μεγάλης αυτονομίας και της δυνατότητας μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου μεγάλου βάρους και όγκου. Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του πειραματικού πρωτότυπου, του οποίου την κατασκευή έχει αναλάβει πλήρως η CFT, αναμένεται να ξεκινήσουν το 2020.
Επιπλέον, παρουσιάστηκε το προηγμένο αγωνιστικό μονοθέσιο «ART18» της φοιτητικής ομάδας μηχανοκίνητου αθλητισμού Aristotle Racing Team (ART), καθώς και το καινοτόμο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο «Aristurtle», της ομώνυμης φοιτητικής ομάδας του ΑΠΘ. Η CFT υποστήριξε με την τεχνογνωσία και τα καινοτόμα υλικά της την κατασκευή των δυο αγωνιστικών μονοθέσιων, τα οποία συμμετείχαν μέχρι σήμερα επιτυχώς σε πολλούς και διάφορους διεθνείς αγώνες Formula Student.