ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

16ο Συνέδριο alumini «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική»: Ένα συνέδριο αφιερωμένο στην ανάπτυξη!

Με τέσσερις θεματικές ενότητες που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ζητημάτων, το 16ο Συνέδριο alumini «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική» που θα γίνει από 1-3 Νοεμβρίου 2024 στο Costa Navarino, έρχεται να σηματοδοτήσει τον δρόμο προς την ανάπτυξη.

Γνωρίστε τον σκοπό και τους ομιλητές του 16ου Συνεδρίου alumini «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική», που γιορτάζει τα 30 χρόνια του στο Costa Navarino, 1-3 Νοεμβρίου 2024. Όλα τα στελέχη του αλουμινίου και της αρχιτεκτονικής θα είναι εκεί!

1η ΕΝΟΤΗΤΑ: Αναπτυξιακό μέλλον στην Ελλάδα και τον κόσμο

Σκοπός της ενότητας είναι μέσα από την παγκόσμια και τοπική χρηματοοικονομική αντίληψη, να γνωρίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος και τη μακροοικονομία της Ελλάδας, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής βιομηχανίας και να εστιάσουμε στις τάσεις και τις προοπτικές των κατασκευών και του κλάδου αλουμινίου.

Ομιλητές…

  • Παναγιώτης Τσάκωνας, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
  • Κορίνα Τζοβαΐρη, Principal, Financial Advisory, Deloitte
  • Κώστας Θέος, Γενικός Δ/ντής, «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη»
  • Γιώργος Μεντζελόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Αλουμίνιου (ΕΕΑ)

2η ΕΝΟΤΗΤΑ: Αρχιτεκτονικές απαιτήσεις για τις προκλήσεις του μέλλοντος

Σκοπός της ενότητας που θα λάβει χώρα με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ), είναι μέσα από παραδείγματα έργων, να παρουσιαστούν οι αρχιτεκτονικές αλλαγές και απαιτήσεις στο παρόν και το μέλλον. Να δούμε πώς επηρεάζεται το αρχιτεκτονικό έργο από την πράσινη πρόκληση και τις νέες σχεδιαστικές και κατασκευαστικές ανάγκες.

Ποιες είναι οι νέες απαιτήσεις του μελετητή από τους συνεργάτες κατασκευαστές αλουμινίου και τη βιομηχανία συστημάτων αλουμινίου. Ποιες είναι οι βέλτιστες πρακτικές συνεργασίας όλων για ένα άριστο αποτέλεσμα.

Ομιλητές…

  • Αλέξανδρος Ζώμας, Director Micromega Architecture & Strategies, Μέλος του ΔΣ του ΕΙΑ
  • Ερμής Χαλβατζής, Director, LC ARCHITECTS
  • Νατάσα Λιανού, Director, LC ARCHITECTS
  • Ηλίας Παπαγεωργίου, Αρχιτέκτονας, Principal PILA
  • Σωτήρης Κωνσταντόπουλος, CEO Intrapower ΑΕ
Φωτογραφία αρχείου

3η ΕΝΟΤΗΤΑ: Προκλήσεις για τον κατασκευαστή αλουμίνιου

Σκοπός της ενότητας που γίνεται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου (ΣΕΚΑ), είναι να αναδείξει τις προδιαγραφές, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τη μεθοδολογία που πρέπει να διαθέτει ένα κατασκευαστικό αλουμινίου, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις αυξημένες και ειδικές απαιτήσεις των αρχιτεκτόνων και των κατασκευαστών έργων, σήμερα και στο μέλλον.

Ακόμη, πώς τα οργανωμένα κατασκευαστικά αλουμινίου μπορούν να συνεργαστούν για να αναλάβουν από κοινού απαιτητικά έργα μικρής ή μεγάλης κλίμακας. Τέλος, πώς η τεχνολογία και η μηχανική αλλάζει ραγδαία το κατασκευαστικό αλουμινίου, ορίζοντας έτσι μια νέα εποχή.

Ομιλητές…

  • Νίκος Πρεβελιανάκης, Γεν. Γραμματέας του ΣΕΚΑ, Green Windows
  • Χρήστος Δαμανάκης, Αντιπρόεδρος του ΣΕΚΑ, ALKAT DAMANAKIS
  • Ελένη Σγουροπούλου, Façade Engineer, F-NOUS
  • Κώστας Παπασπύρου, Μηχανολόγος Μηχανικός, F-NOUS

4η ΕΝΟΤΗΤΑ: Success Stories – Μεγάλες κατασκευαστικές προκλήσεις

Σκοπός της ενότητας είναι να παρουσιάσει τα hot spots της ανάπτυξης, καθώς και το μέλλον των κατασκευών στην Ελλάδα, μέσα από εμβληματικά έργα και σημεία ανάπτυξης στη χώρα, ως παραδείγματα προοπτικής αλλά και απαιτήσεων από την αγορά και τους συνεργάτες των κατασκευών.

Ομιλητές

  • Άγγελος Έντμονς, Senior Sustainability Manager, MSc in Energy / MBA / LEED AP BD+C / LEED AP Ο+Μ / Certified ESG Practicioner, DIMAND
  • Θάνος Αθανασόπουλος, Εταίρος, Δ/ντής Μελετών & Marketing AETER Architects
  • Χρυσάνθη Μαυραγάνη, Εταίρος, Δ/ντρια Μελετών & Λειτουργίας AETER Architects
  • Αγγέλα Μιχαλοπούλου, PhD Business Development Director, DKG Development
  • Νικόλαος Σιαπκαράς, Principal Architect and Co-Founder (A&S ARCHITECTS)

Πληροφορίες – Συμμετοχές στο www.alumini.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.