ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Το Epidamn White Sensation εμπνέεται από την αρχαία ελληνική Επίδαμνο

Τα συστήματα της ALUMIL πρωταγωνιστούν στο πεντάστερο ξενοδοχείο Epidamn White Sensation στην Αλβανία.

Αντλώντας έμπνευση για την ονομασία του από την αρχαία ελληνική Επίδαμνο, η οποία μετονομάστηκε σε Dyrrachium από τους Ρωμαίους, το πεντάστερο ξενοδοχείο Epidamn White Sensation είναι κτισμένο κατά μήκος των γραφικών ακτών του σημερινού Δυρραχίου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αλβανίας, που απέχει 33 χιλ. από τα Τίρανα.

Πρόκειται για ένα μοναδικής αισθητικής κτίριο-γλυπτό που ξεπερνά τα standard της παραδοσιακής πολυτέλειας. Η φινέτσα του καθαρού, minimal σχεδιασμού του και το υποβλητικό παιχνίδι της δομής των μπαλκονιών του, που θυμίζουν ιστιοφόρα σε κίνηση, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα που μαγνητίζει το βλέμμα.

Περιτριγυρισμένο από φοίνικες, με ξύλινα στοιχεία, μεταλλικούς σωλήνες, χειροποίητους τοίχους και μια χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από την παραλία, το οκταώροφο Epidamn White Sensation συνδυάζει αρμονικά τη σύγχρονη, βιομηχανική αρχιτεκτονική με την ομορφιά της φύσης.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 120 κομψά δωμάτια και 5 πολυτελείς σουίτες, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας στην καρδιά του Γκόλεμ, έναν από τους πιο δημοφιλείς παραθαλάσσιους προορισμούς στη χώρα, γνωστό για τα τυρκουάζ, κρυστάλλινα νερά του.

Στο state-of-the-art αυτό έργο που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Ilir Blakcori, χρησιμοποιήθηκαν τα συστήματα της ALUMIL: SMARTIA S560, SMARTIA S67, SMARTIA M7 και SUPREME SF85. Το SMARTIA S560 είναι ένα θερμομονωτικό σύστημα για συρόμενα και ανασυρόμενα κουφώματα αλουμινίου μεγάλων διαστάσεων, με minimal σχεδιασμό, υψηλές ενεργειακές επιδόσεις και εμφανές αλουμίνιο μόλις 4,9 εκ. στο σημείο της επαλληλίας, με στόχο τη μεγιστοποίηση του φυσικού φωτισμού.

Το SMARTIA S67 είναι ένα σύστημα για ανοιγόμενα και ανακλινόμενα κουφώματα αλουμινίου που συνδυάζουν την υψηλή αισθητική, την κορυφαία θερμομόνωση και τη μεγάλη κατασκευαστική ευελιξία χάρη στην πληθώρα των διαθέσιμων τυπολογιών. Το SMARTIA M7 είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα για υαλοπετάσματα αλουμινίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης, το οποίο προσφέρει ενισχυμένη ασφάλεια και ηχομόνωση καθώς και κορυφαία στιβαρότητα ακόμα και σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, το SUPREME SF85 είναι το προηγμένο σύστημα της ALUMIL για minimal πτυσσόμενες πόρτες (φυσούνες) μεγάλων διαστάσεων, με εξαιρετικές επιδόσεις στους τομείς της θερμομόνωσης, της αεροδιαπερατότητας, της υδατοστεγανότητας και της αντοχής στην ανεμοπίεση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.